Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Furste med och utan

En furste utan kropp
och möss som kilar omkring
i de väldiga garderoberna
och jag minns att jag läste
ljudeffekter för barn.

Det är tyst ute
och härinne tickar en,
nej, två moderna klockor,
och allt som finns att se
är glömt inom en minut.

Kring hjärtat tomtebloss
vid tanken på Kristi uppståndelse,
de slocknar långsamt
så fort jag möter människor
och det är födelsedag.

Nu är det natt, den är en
fiende, fast vi kommer överens
nästan lite för bra
och jag har inga planer alls
på att förgöra den.

Jag minns den här dagen
och dess allt dovare minuter,
vilka blev till en fond
åt Kristus som var där och fursten
utan kropp som också var där.




Fri vers av Henrik Cilius
Läst 198 gånger
Publicerad 2011-06-04 14:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Cilius
Henrik Cilius