Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid brasan

Efter att ha stirrat in i elden en stund, utan att för ett ögonblick förlora sig i tankar, började han ana hur ett meddelande tog form bland lågorna. Eggad av utmaningen satte han samman spridda fragment, tolkade dem och fick till slut fram ett budskap så klart att han tappade boken på golvet: "Ut härifrån! Jag har fått nog!" Han ursäktade sin klumpighet med att han var trött, plockade upp boken och tog ett hastigt farväl av sällskapet. Till sin förvåning hittade han nästa morgon ingenting i tidningen om några bränder kvällen innan. Hade hans plötsliga uppbrott på något sätt lugnat ner elden?




Prosa (100-ordare) av Henrik Cilius
Läst 214 gånger
Publicerad 2011-07-12 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Cilius
Henrik Cilius