Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
19 år och utan gnista..


Josefine

Hon satt där på den äckligt gröna och levande gräsmattan med färglösa ögon. Hon gjorde ett försök att le, men det drunknade i hennes likgiltighet.

Tystnaden innehöll hennes skrik på hjälp och hennes ögon sa:
- Jag orkar inte vara modig längre. Orkar inte låtsas att livet har gått vidare när allt står stilla innuti mig.

Jag bäddade varsamt in henne i ord fyllda av styrka och ömhet. Såg sakta hennes hjärta mjukna och ögonen fyllas av färger.

Idag är du i allra högsta grad levande.

Du kanske inte känner igen dig själv, men du har förändrats. Mörka känslor och smärtfyllda minnen ligger nu bakom dig.
Nu kan du fyllas av allt det vackra runtomkring dig, som du äntligen ser.

Och du, Josefine, jag kommer alltid finnas där och locka dig tillbaka om du skulle råka sniffa på likgiltihetens brant igen.

Mimmi




Fri vers av Marita Walldén
Läst 409 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-03 11:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark text !
2011-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Walldén
Marita Walldén

Mina favoriter
Ord
Mimmi
Det borde vara vi