Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fångad, grundstött och vacker

harmynt i sitt uppdagande
de ord som studsade
och lovade ett återtåg

hur kan jag fortsätta?
när livet ruskar om mina steg mot en avgrund

borde ha förstått
att du älskar oavsett

grundstött och förbipasserad
död vid ankomst
är den tanke om försoning efter ett helvete
simpelheten hånler
destruerar och skönjar badlika vatten

vi är trösten
när gråten ebbat ut
leendet begravt
och vemodet tagit med oss mot nya världar

vi är den mjuka filten
som skyddar oss mot världen
som lystnar till ondo
och krusar för de betalande

vi finns i spegelbilden
och vi far ut mot patetiska stilleben
ståendes på varsin piedestal
är vi ensamma några centimeter från varandra

hur kan jag fortsätta?
när livet ruskar om mina steg mot en avgrund
samtidigt som jag fortätter att berusa min själ
av de miljoner doftminnen du ständigt bjuder på




Prosa av Max Poisé
Läst 265 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-06-03 17:19



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
jag älskar vemodet och klumpen i magen som den ger. Du skriver så fantastiskt proffsigt!
men du är som jag, vill inte att detta skrivande skall tävlas i.
2011-06-03

  Lena Själsöga Keijser
andas in denna bild
och den andas vemod
pelare stiger fram
marmor - i förstone blodlösa
så ser jag ådror skimra
pelare blir träd
ser träd stam vid stam
rötter förenade
kronor når ej varandra
vinden andas kronor når varandra
träd blir pelare
de två
ser händer sträckas för nående
händer
fingrar
kronor
pelare
vinden andas
för
med

en vacker vemodsbild skriver du
2011-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé