Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det svenska vemodet


DEN SMÄRTSAMMA LÄNGTAN

^^

Sorgsen
av det ljuvliga
ljusa

vemodig
av fågelsång
gräsets gröna dofter


varför,
nu när himmerlriket
är så nära
jorderiket . . .


men hjärtats vemod är
svår
med den korta tiden
vid midsommar


Men med höstens
tidiga stjärnor
vågar sig
längtan tillbaka,

den smärtsamma
eviga längtan
till hoppets vår

igen




Fri vers (Fri form) av poetryGirl
Läst 520 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-06-03 18:43



Bookmark and Share


  Järnkatten
Ja, det är svårförklarat men ljusets tid väcker vemod i många människor. Särskilt de ensamma....fin text...
2011-07-10

    ej medlem längre
Och i bakgrunden kan jag höra
Benny Anderssons Skallgång

Det finns
längtokänsla här
det finns
känslolängtan här

gott präntat
2011-06-19

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2011-06-13

    ej medlem längre
Stilfull,Vårens längtan "Kuttrar duva" för att citera Fröding.
2011-06-13

  Anna*
Ljust och hoppfullt trots att det finns en vemod och en längtan så finns det ändå något ljust vid horisonten - kanske för att leda vidare och ge kraft för morgondagen!
2011-06-09

  sulimaa
Vackra och lite sorgset eftertänksamma ord som berör...
2011-06-08

  Lena Själsöga Keijser
du skriver längtan vackert
du skriver cirkelns ljus
2011-06-05

  Mats Henricson
Vackert, men sorgset, vemod, nog finns det saker att glädja sig åt , även om man inte har den allra största delen av livet framför sig....
2011-06-03

  Karl-Bo Lundstedt VIP
underbart vemod.....
härligt beskrivet....

applåder i mängd


kb
2011-06-03

  anits VIP
Mycket vackert och berörande
2011-06-03

  poetryGirl
http://youtu.be/b8XJdf6ekqQ

liljekonvaljer

2011-06-03
  > Nästa text
< Föregående

poetryGirl
poetryGirl