Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
de har ingen plats längre


DE MAKTLÖSA



Det är dags
att säga farväl till djuren

De har bränts, förgiftats
använts och misshandlas

trängts tillbaka
från sina marker sina hem
från sina korta liv

av människan


Hav tack ni djur
för allt ni givit,
ni har fött oss och
klätt oss


varit oss till tröst
när vi är ledsna


försöksdjur
för våra sjukdomar,
vackra prydnader i burar

roat oss
på cirkusar och parker


Men nu är det dags
att ta farväl
vi behöver era marker
till våra fabriker,
vi kan inte ha er här

tack för allt ni gav, farväl kära djur





Och de tackar oss
det är
nästan

outhärdligt!




Fri vers (Fri form) av poetryGirl
Läst 762 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-03-16 08:52



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Men... Även människan är väl sedd som ett av djuren, i skogen, på krogen, i naturen, blott ett av djuren? Jämförd även i skratt eller tanke, galen skap och sedd som tam boskap?
2019-01-01

    ej medlem längre
Vassa ord som sticker - rop på medvetenhet!
2014-03-29

    Ken Cassel
Mycket bra poetry :)

Bokmärker denna så sanna men ledsna historia om våra
älskade djur
De som vi alla måste få en bättre
och större respekt för

Kramar...
2014-03-24

  anits VIP
Mycket starkt och tänkvärt
skaldat.
2014-03-17

    ej medlem längre
Mycket smärtsamt att se denna bild. Man kan undra hur människor är funtade som kan plåga djuren så.
2014-03-16

  stig wikman
SANNINGEN
ÄR SAGD .

love that .

kram å applåd.
2014-03-16

  Bo Himmelsbåge
Sparar denna dikt i Edens lustgård...!!!
2014-03-16

  Bo Himmelsbåge
En mycket gripande bild!!!

Tack, för att Du tänder en brandfackla
för de verkligt maktlösa... djuren!!!
Vi människor har total o fullständig makt över Djuren o även över Naturen (nästan) o denna makt missbrukar vi, så att snart har varken Djur eller Natur kvar...!!!
Men Naturen kommer att slå tillbaka, var så säker, den har redan börjat... å då kommer varken vi människor eller djuren att finnas kvar till slut... är det så vi vill ha det...???!!!!
2014-03-16

  Chawa VIP
Mycket mycket gripande viktig och insiktsfull text som jag tar till mitt hjärta!!! Dina ord smärtar och jag funderar över min roll att vara människa...
2014-03-16

  Larz Gustafsson VIP
Det finns massor av människor som också är förtryckta och maktlösa.
Djuren har INTE samma värde som människorna.
Djuren är till för vår skull och inte tvärtom.
Det är osmakligt och äckligt att upphöja djuren till vår nivå eller att sänka oss till deras.
2014-03-16

  mickech
denna text får en att tänka efter, bra skrivet!
2014-03-16

  poetryGirl
http://youtu.be/_XytJqgEXb0

till djuren

2014-03-16
  > Nästa text
< Föregående

poetryGirl
poetryGirl