Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Jesus sade till dem; Kommen hit och äten!" Johannes evangelium.


Kom till fest

De uppgivna lärjungarna hade återgått till fisket efter Jesu död men fått intet.

De hade glömt att Jesus talat om att han skulle uppstå medan han vandrade ibland dem.

Då det redan var morgon stod Jesus där vid stranden men de visste inte att det var Jesus.

Då sade Jesus till dem:"Barn, icke haven I väl något att äta? de svarade honom: Nej!"

De ombads att kasta ut nätet på högra sidan om båten. Där blev fångsten så stor att de knappast förmådde draga upp fiskarna, etthundra femtiotre fiskar.

Då upptäckte lärjungarna att det var Jesus och Petrus tar på sig kläderna "ty han var naken" och kastar sig i sjön för att möta sin Mästare.

Jesus hade bröd och glöden klar för tillagning av fisken. Vilken omsorg.

Därefter får Petrus tre gånger frågan om han älskar Jesus, lika många gånger som han förnekade Jesus och Petrus uppmanas: Föd mina lamm, vårda mina får, föd mina får.

Du herde som läser detta: Missa inte detta så oändligt viktiga! Sanna herdar är en bristvara idag. Därav alla sjuka, svaga, fördrivna, vilsna, övergivna och sargade får och lamm.


"Kom till fest nu Mästar'n kallar, kom till fest.

Till Hans bord vi alla ständigt bjuds att gå.

Han som mättat många tusen,

gjorde vatten till vin,

till den törstande han säger: Kom till fest!"

Ur Lova Herren från -70 talet




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-06 02:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jesus går mitt ibland oss även idag och kallar till fest och uppmanar oss att stötta varandra.
2011-06-06

  poetryGirl
'kom till fest'
ja, det passar idag!
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP