Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
obesvarad (II)


Den kärleken är bara en saga...

vaknat efter tusen nätters plåga
vankat mellan suddiga planeter
minnen är vaga av en döende låga
och längtan är bara grymheter

livet som kunde vackert behaga
kärleken som kunde vara en saga

det var blott en enda sekund
jag mötte din blick som försvann
sen dess är själen fast i grund
och mörkret jag ensam fann

verkligheten som fantasin vill jaga
den kärleken kunde vara min saga

ramlat ned i ravinernas moder
sålt min arma själ till dimman
förlorat kontroll och roder
och väntat på den sista timman

bortom besatthet det ska uppdaga
att det kanske inte bara var en saga

med samma ljuva blick jag nu såg
efter tusen nätter, du äntligen kom
det var då jag plötsligen insåg
att slutligen, börjar nu allt om

i vinden kan du höra mig klaga
den kärleken är bara en saga







Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 473 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-07 16:20



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
denna
hör jag talas i hel kroppsrörelses medverkan
gester ord tal
tal ord gester
2011-06-09

    Jane S VIP
Intressant, först målar du upp en kärlek som är en idé som sedan förvandlas till realitet då klagar diktarjaget att det bara vara en saga, varför klagar han, vill han blott leva i sin saga? Man kan också tolka saga som en fantastisk historia eller hur?
2011-06-07

  Anya VIP
Denna var verkligen stark och jag läser den med en undran om din önskan verkligen besannats eller inte. Jaa ibland är kärlek inget annat än en saga.
2011-06-07

    Niklas H
det här är bra Max, riktigt bra. mer behöver knappast sägas, du rimmens mästare
2011-06-07

  Emme VIP
Igenkänning i varje ord...
Fint o smärtsamt!
2011-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé