Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

obesvarad av tredje graden

är formad ur tidevarv
som slipat rännstenen och fuktat
den luft som sakta smeker ditt ansikte

blå förvåning under gråa himlar
visar att älska kan välta Universum

konstgjort är det
att vägen aldrig leder till något annat än tusen nya val

är formad ur tidevarv
med ondskan som godhetens broder
och kärleken med hatets syster

fångad i minuter
våldförd av timmar
misshandlad av veckor
och lemlästad av år

längtan är tidens hämnd
mot oss som suktar efter gensvar

har visat med stjärnbilder
skapat med stilleben och miljoner nyanser

att jag är din

ändå är du obesvarad
av simpelhetens frånvaro




Prosa av Max Poisé
Läst 215 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-08 10:13



Bookmark and Share


  Maximillixen
Fruktansvärt är att älska obesvarat och längta förgäves efter det som skulle kunna göra livet till den bästa av erfarenheter. Misär är att längta utan gensvar. Tycker om stycket
/fångad i minuter
våldförd av timmar
misshandlad av veckor
och lemlästad av år/
2011-06-10

  La Magnólia VIP
En text som skapar myckat känslor! En text som skapar bilder i sinnet! Den påverkar och berör, känns långt in i själen .. känner smärtan ... Att älska .. att ge allt och ändå inte nå fram ...
2011-06-09

    tehdog
Fan, jag tänker mig att första stycket ska placeras senare. För mig blir det för tidigt med någon annan, där. Men fet läsning ändå, annars hade inte den här kommentaren blivit av, som alltså hade kunnat vara än fetare.

fortsatt obesvarad förevigt eller igen
2011-06-09

  Emme VIP
Gillar den här, återigen har du
fångat den där känslan som gör
att jag kallar dig för poetmästare
:-))
2011-06-08

    ADI Nehlin
kraftfull..tyckte om..visst kan älska välta universum
2011-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé