Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Crescent och jag

Jag passerar nedlagda industrier och ödsliga järnvägsspår
Fiskmåsarnas skratt ekar bland övergivna fabriksfasader
Solens strålar tränger sig in mellan igenbommade fönster

I ett sönderrostat cykelskjul står en övergiven cykel
Utan sadel och utan styre
Misshandlad av ett halvt sekels västkustväder

Tomma lastkajer och bortglömd skrot
Berättar om arbetarklassen
Historier inpräntade i stål och järn

Obehöriga äga ej tillträde
Vi bryter mot lagen
Men bara ikväll
Vi går på myten
Men bara ikväll

Här blev man kvar
I ett helt arbetsliv
I ett halvt sekel

Stålbalkarnas siluett berättar om igår
Spontan graffiti berättar om idag

Här blir vi kvar
Hela natten
Vi hör stämpelklockan ticka
Vi ser ett stycke svensk historia
Sakta förfalla

Fiskmåsarna vaknar med solen
Vi går sakta hem
Passerar återigen den sargade cykeln
Tänker tyst för mig själv

Du är odödlig
Precis som tiden
Här blir du kvar
I ett halvt sekel

Minst




Fri vers av Blowingbubbles
Läst 447 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-06-14 20:47



Bookmark and Share


  Mow Dean VIP
jäkla bra skildring.
tycker om det där. mycket.
du har skrivit det här så enkelt och naturligt - lika osminkat som miljöerna som du beskriver.

(det faktum att jag är svag för cyklar/cykling har inte påverkat mitt omdöme) :)
2011-06-23

  Tigerlilja|
men du är odödlig :)
2011-06-22

  lisa"puzzle"svensson
det är vackert att ha gåvan att se och känna historiens fingeravtryck, mycket fint poetat!
2011-06-15

  Niclas Petersson VIP
Ett fotografi från två världar. Ett stort och fantastiskt vemod.
Gillar. Mycket.
Bokmärks.
2011-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Blowingbubbles
Blowingbubbles