Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett minne blott


Dina händer
Nerborrade i sanden
Små, små korn
Som silas mellan dina fingrar

Kallsupar
I alldeles för salta vatten
På andra sidan jorden
Alldeles för långt hemifrån

Ditt solblekta hår
Och fräknarna
Som jag ibland räknade
När du sov

Jag kan konsten
Att sakna

Ditt skratt, ditt leende, dina läppar
Som jag ibland fick känna
Vidröra och beröra

En del av din identitet
En del av mig

Jag läser om högskolepoäng
erfarenhet och drömmar
I dina ögon

Jag kan konsten
Att minnas

Havet är evigheten
En vän från förr

En sista kväll
Ett sista fotografi

I vitt och svart

Stjärnorna tar över
Horisonten faller i glömska

En öde strand
En tom blick

Säger mer
Än tusen ord

Barfotasteg
En fjäderlätt bris
Längs din kind

Du pratar om hösten
Jag saknar oss

Vi är

Ett minne blott




Fri vers av Blowingbubbles
Läst 382 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2011-10-29 21:03



Bookmark and Share


  Heavenisaplacenearby
well done bentley!
2011-12-20

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Gripande vackert. =) Gillar i synnerhet:

"Jag kan konsten
Att sakna"

Så få ord som säger så mycket. =)
Bokmärker. =)
2011-11-01

  Vici
Så underbart vackert
och smärtsamt sorgligt
och vemodigt!
2011-10-30

  Fru Intighet
Du gav mig gåshud, om och om igen.
Underbart vackert!
Underbara ord.


"Ditt solblekta hår
Och fräknarna
Som jag ibland räknade
När du sov

Jag kan konsten
Att sakna"


"En fjäderlätt bris
Längs din kind

Du pratar om hösten
Jag saknar oss

Vi är

Ett minne blott"
2011-10-30

  Maiah VIP
vackert diktat...man blir nästan vemodig...
2011-10-29

  Line W
Underbart smärtsam och vacker.
2011-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Blowingbubbles
Blowingbubbles