Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt bidrag till murstafetten


tiger som muren

 

jag tiger som muren

fast det var inte sant och det var inte sant för efter Pyramus kommer Thisbe

och viskar genom springan om månsken och kärlek

 

sen kommer Thåström och väser att muren är het

och att man kan lita på honom 800 grader på Richterskalan säger han

fan trot

 

sen kommer Povel Ramel och alla karamellodierna

Hannibal och hunnerna

Mao Ze Dong och hela det kinesiska folket 

Joshua med basunen

murlejonet och Simba

och alla poeterna

 

de ställer sig på barrikaderna 

hänger på krönet

stampar och skanderar

tutar och ryter

infraljudet får muren att skälva

armeringarna lyser igenom på flera ställen

tryckluften kopplas på

borrhål efter borrhål perforerar betongen

skälvning följer på skälvning

 

men den här muren är av segt virke

byggd av Cheopsslavar

självläkande

rebellisk mot sitt eget bästa

trotsar hållfasthetslagarna

och har den inte rämnat så står den väl där än




Fri vers av Nanna X
Läst 463 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-15 06:42



Bookmark and Share


  Nanna X
Ja det var då det
2017-09-06

  farbror zwed
    _______________________
        2011 fungérar. Bokstav-
    en ä (ae) [®] foerecómmër.
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
        MVH… farbror zwed […]
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    ------------------------------ff


2017-09-06

  Catharina Edin VIP
Toppenbra skrivet om nästan alla murar man kan tänka sig - snyggt, säger jag helt enkelt!
2011-06-16

  TrollTörnTrappan VIP
Denna håller mer än väl, i all sin elastiska humor, med tyngd bakom kavalkaden av kolossalt mixade exempel.
2011-06-16

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Denna murtext är nu inlänkad på
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1320849

2011-06-15

  lodjuret/seglare VIP
Murad eller Murat
Bastiljen
franska revolutionen
människans försök till flykt
över, genom, under murar
samt via verklighetsflykten
2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X