Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
edit sept 2010


Ansiktstårar

jag trodde på dig,
dina blåtandade ord,
dina frusna blickar,
ditt underbart sällsynta leende,
som skrapade mig i asfalten,
frös mig till is,
etsade min talan djupt,

men jag trodde på dig!

ord som studsade,
mellan brutna väggar
och de drömmar som målades
upp i dagsljus,

alla löften som skjöts upp med nyårsraketer,
sanningar som låstes
bakom gallerprydda ståldörrar

krigshandlingar tidiga mornar,
de förbjudna samtalen innan midnatt,
förpassade grundlurade åsikter
till skymningslandets antiparadis

gropar med avsatser,
djupare än det mänskliga förståndet
de som trampade på dina tår
skulle erfara krigskonflikter,
fronterna ökade i antal
vid alla väderstreck,

men jag trodde på dig,

lögner var för andra,
påhittade sanningar låg
med kuvade huvuden under
jordskorpans magma och
lurade lögnen in i sigillåsta kaninburar,

ett lika med var ett allt
av ett brinnande ljus
som sakta skulle släcka
de små belysta hoppen i förståndets kammare,

jag trodde på dig,

även när du släpade mig
genom träskmarker av ansiktstårar,
medan månljuset släppte fram
de skuggor som ruvat
bakom mitt ständiga tålamod,

jag trodde på dig,

bortom smutsen
bortom overklighet som fann
det fagra ljusmolnen bakom
skuggors vilande,

tills min tro till ansiktstårar,
bildade hav av längtan

och ljusår av tro




Prosa av Max Poisé
Läst 409 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-06-15 12:44



Bookmark and Share


  Järnkatten
Bra skrivet, somliga av oss vill inte acceptera att andra inte fungerar som oss, väl är väl det...hellre bli sviken än att svika sig själv...
2011-06-16

  Sofhia Wirström
du beskriver verkligen känslan hur det är att bli sviken på ett väldigt bra sätt.
2011-06-16

  Sofhia Wirström
du beskriver verkligen känslan hur det är att bli sviken på ett väldigt bra sätt.
2011-06-16

  Kim VIP
Uppbyggt som en stark triller men jag saknade smällen i slutet...?
2011-06-15

  Niclas Petersson VIP
Vi har alla varit kärleksblinda. Fint.
Gillar.
2011-06-15

  Emme VIP
Fasen vännen... Just sådär
känns det faktiskt att bli
sviken, du beskriver det
på ett sådant sätt så att
man fulllständigt tappar
andan... Lysande som
alltid!
2011-06-15

  sangel
När något berör på djupet når orden som toner i en vemodig gripande sång eller melodi. Det når ända in och skapar resonans. Slår an en ton inom mig och jag känner och känner igen allt du skriver. Smärtans sorgliga själfulla tonarter i dystraste moll. Tack för denna.
2011-06-15

  Anya VIP
Hemskt att bli sviken, men tyvärr existerar det och du ordar om det på ett starkt sätt.
2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé