Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kunde jag skänka mitt Universum så är - den till dig! Edit sept 2010


- Den är till Dig!

mitt nattljus, tro och min längtan
- den är till dig

som solen bryter genom moln av tundra
där skymningen sakta dog
forsar känslor som fyller livstider

dina ögon bryter min onda cirkel
vi skriker ut vår längtan i midnatten
hösten byts till ljummen bris

helhet formas av molnfria vyer

du är mina tankar som fyller ut
min krälande lust vid altaret
om du vore en vädjan hade jag
skulle såren förbli oläkta

berusningens lycka vid ett allt
där dofterna från vårens alla blommor får
mig att finna ljuset

vore du en förnimmelse
hade jag livnärt mig på styrkan
att vandra genom fällor

se min ögon och finn den djupaste av blickar
- den är till dig

se mina drömmar som målar den vackraste av världar
- det är till dig

vore du en höstdag med gråa tankar så skulle
jag sprida glädjen till våra gråtande medmänniskor

så simpelt kan en endaste handling vara
att du får mig att skapa ett allt av ett inget
genom att bara vara du

mina sånger, mina texter och tankar

mina tårar, vardag och min transparanta själ

- den är till dig!




Prosa av Max Poisé
Läst 335 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-06-17 18:03



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Smeksamma, ömsinta ord överförda med en passionerad styrka. Mycket fängslande.....Applåder!
2011-06-20

  Peter Matsa
Texten kokar och sjuder. Rättframt och prestigelöst - härlig läsning!
2011-06-19

    ej medlem längre
man undrar Max var du tar din energi - en slags poet är du med långa men ävben korta muskler - pennan din glöder och jag applåderar
2011-06-18

  Järnkatten
Mycket mycket stark text, bravo, applåder, bokmärker..!!
2011-06-18

  Emme VIP
Denna är SÅ bra! Du är SÅ bra!
2011-06-17

  Mats Henricson
Gillar starkt din metaforiska stilfullhet , du rör dig med en osviklig säkerhet i ordens förtrollande värld, verbal misshandel är , för dig, förbjuden frukt, istället smeker du orden och berör deras allra känsligaste känselsprön ! Bokmärker !
2011-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé