Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

penseln


sakta gled hans tankar fram
som en övergiven båt i gryningen

genom den gyllengula vätskan

han såg sig själv i spegeln bakom disken
hade lossat på slipsen och kinderna var lite röda

håret var rufsigt

mannen satt ensam i baren
uppflugen som en vild kungsörn
på den skinnklädda barstolen

han höll ett glas i sin hand

inga segel fladdrade
ingen vind fläktade hans panna
ingen båt gungade under hans fötter

även om själva rummet faktiskt gjorde det

han tänkte på en pensel han fått av en död kollega
en pensel som bar på ett litet universum av torkad färg

han längtade efter att få hålla den i sin hand
och få den att åter spela upp sin symfoni
över taveldukens uppspända vita tyg

han svepte sitt glas
och blinkade till sig själv i spegeln
innan han med ett leende åter gav sig ut

i den svarta natten




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 370 gånger
Publicerad 2006-01-05 20:35



Bookmark and Share


  kath
som "en vild kungsörn satt han uppflugen" och det var i de vingarna han sedan fann kraften att resa sig, i sin kärlek till friheten i den vita duken .......... så går mina tankar

du målar en underbar scen ....... helskönt flyter texten
2006-01-06

  Anders P VIP
jag får bilden av en ensam man i en främmande stad. Hotellets bar, lite tid att fördriva fast man egentligen borde ha fullt upp med livet nån annan stans. Snyggt berättat
2006-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP