Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skatan

Det sitter en fågel
på vårt tegeltak
hans fjädrar skimmrar i vitt och svart
Där han suttit nu i tre dar
och blickat ut över skogen som finns kvar

Fågeln väntar på sin kära
och undrar vart hon är
På tre långa dagar har hon inte varit här

Jag tittar ut genom fönstret
och ser en skata
han sitter ensam på vårt tak och vakar

Jag tänker på
för tre dagar sedan
en duns jag hörde
det var en skata som körde
med näbben före
rakt in i vårt fönster
och lämnade ett rött mönster

Vi gav skatan till katten
som sprang iväg med den i natten

Och nu jag ser
att skatan inte finns mer

Jag ser upp mot vårt tak
fågeln är borta




Fri vers av Edith_
Läst 137 gånger
Publicerad 2011-06-20 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Edith_
Edith_