Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den första hösten

Den första höstdagen kom kvickt
och en kyla omfamnade mina bara ben

Fast än gräset lyste grönt på marken
och träden bar kungliga kronor
Fast än humlorna brummade
och smultronen fortfarande mognade
så kom första höstdagen kvickt

Och förvandlade skogen till guld
slöt frost om vår mull
planterade svampar marken full
lät stormen blåsa omkull

Den första höstdagen kom kvickt
så om denna hösten
skrev jag en dikt




Fri vers av Edith_
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-16 16:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Edith_
Edith_