Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina framvaskade vänner

Jag är så trött på människor som bygger upp en fasad, på människor som tycker att de är häftiga för att de är slöa och inte vill något i livet, på människor som tar sms-lån, människor som inte har något intresse, på människor som klagar, som röker, som luktar illa ur munnen, som aldrig vill umgås om det inte inkluderar en flaska vin, jag är så trött på människor som inte har mål i livet, på människor med bortförklaringar, människor som inte drömmer, människor som inte fantiserar och människor som aldrig önskar något annat än att de ska vinna pengar. Jag är så trött på människor som dömer utifrån sexuell-läggning, religion och handikapp, på människor som köper allt på avbetalning, på människor som inte kan vara uppriktiga, människor som inte kan ha ögonkontakt, människor som avbryter och människor som aldrig vill sluta prata. Jag är trött på människor som smutsar ner, som slösar, som vill hävda sig, som opererar sig för att se "snygga" ut. Jag är trött på människor som inte förstår bättre, på människor som inte kan sopa rent framför sin egen dörr innan de börjar klaga på andras, på människor som aldrig kan ha fel, aldrig kan vara sårbara och människor som vill vara något de aldrig tänker kämpa för att bli.

Människor som attraherar mig tänker med hjärnan, får sitt vackra utseende från hjärtat , lever i fysisk form med hela deras kroppar, och har lärt sig vad ordet Ödmjuk betyder. Guldkorn, som inte växer på träd, utan som under många år vaskas fram.





Fri vers av VildLilja
Läst 384 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-20 21:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja man blir då verkligen glad
av de människors existens som
brinner i glädje :)
2011-06-20

  queenia
oj oj oj...

redan har dina ord förtrollat mig.

Allt till punkten stämmer överens med mina funderingar kring människan.

Finns för många som dömer, men super, sover, deppar, bort sina liv.
Finns för många som tror sig vara så vackra, men är tomma skal - eller ännu värre, fulla med skvaller och missunnsamhet och bitterhet.

visst jag har det också. Visst jag vill vinna pengar. Visst jag orkar inte se lottovinnare.. Men jag vet att det är arbete, och nykterhet som krävs för att lyckas.

Visst jag har gjort dåliga val. Men är inte sämre att resa mig. För många ligger kvar.

Och man är väl inte elak för att man inte finns för alla.

Folk blir sårade för att man inte hinner stötta och hjälpa vara vän - men att dessa kränker hbtq- personer i samma andetag som dem skriker sig hesa mot muslimerna... det är fullt okej.

Nej. Jag väljer också idag.

Hellre några goda vänner - som man kan skratta och roas med i nykterhet - än med vindrinkarna som bara klagar.

big smile.. - nu fick jag också ur mig det... ;)
2011-06-20
  > Nästa text
< Föregående

VildLilja
VildLilja

Mina favoriter
Äntligen fri
Drunknad