Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skål för livet



Varför var det ingen som sade

att stillheten var en storm?

att lugnet bar en hysterisk dolk?

att hjärtats flämtande röst saknar tolk?


Varför teg ni alla,

när den vitaste av nätter,

sträckte ut sin hand,

drog mig till sin famn,

ända till avgrundens rand?


Var min finsömmade ångest

ej värd att försvara?


Var min grovmaskade ängslan

ej den dyrbara

som livet en gång högmodigt

lovade att för evigt,

i sin starkaste fästning

förvara?


Må era falska mässande tungor

i evig förbannelse brinna!

och från mitt förledda sinne

för evigt försvinna!


Igår var ett liv försakat.


Imorgon andas redan ånga

ur livets ärlighet i ett glas.


Och jag skålar,

ja, redan idag skålar!

med nya leende reptiler.


Som en ny man.




Fri vers (Fri form) av John Feyco
Läst 318 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-21 01:18



Bookmark and Share


  frantic
Skål för livet!
Hahaa..!
redan idag

varför vänta?
Bra diktat!!
2011-06-27
  > Nästa text
< Föregående

John Feyco
John Feyco