Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trogna lakan och regn





ett kluvet hårstrå hörs ej vädja om beröring


ej heller gråter det över sin hastigt brutna charm


trots att dess kamp mot tidens silver för evigt är förlorad


för alltid begravd under det lugna livets tunga dyningar


insvept likt en forntida kung i vishetens gyllene strålar




svunnen är tiden när det i tysthet skickligt fångade


det varsamma gryningsljuset i en praktfylld sömn


när det gick vilse bland promiskuöst dun och trogna lakan


för att skapa uppvaknandets ärorika och kaotiska gloria


alltid med löftet om ännu en levande dag




tänk så många hemligheter som på färden beskådades


oräkneliga löften som ständigt kom på skam


avundsfulla viskningar som mötte döden bland lojala strån


allt medan vinden ven smekfullt i det solfyllda håret


det som skrek "jag har en underbar dag!"




ändå kommer livets saknad som mest att kännas


när himlens sällskapssjuka droppar ej längre längs sin välkända rutt kan rinna


i stunden som det vackra regnet möter en perfekt främling i dess ställe


och släpper sin lovat eviga kärlek i ett ögonblick






Fri vers (Fri form) av John Feyco
Läst 430 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-05-30 23:01



Bookmark and Share


  Rebella
me like the end;-)!

favvoraden..med sällskapssjuka droppar;-))) ' mums'
2013-06-02

  Nina.H
Spännande skrivet.. inte
hårresande men kluvna
tolkningar har jag..
Bra och tankeväckande!
2013-05-31

    ej medlem längre
hög
tid


ligt
2013-05-30
  > Nästa text
< Föregående

John Feyco
John Feyco