Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den otysta stenens manifesto




kan inte annat än tacka för er beundransvärda lyhördhet


den självgoda stämma som hör blott sin egen röst


likt en tiggare ta emot den förträffliga valfriheten ni så generöst givit


den som kompromisslöst kväver hopplöshetens vädjan underifrån


det hänsynslösa löftet som trampar på min art som i betongdammens stränder endast söker en sol


som trots kraften i vår förlorade ungdom lider under oket av er accepterade träldom


en generation mörkhyade utbölingar som i vår styrka bär på vår svaghet


och som i era föraktfyllda ögon självuppfyllande siar om vår oundvikliga undergång


i ett land av möjligheter som inte längre finns och som egentligen aldrig fanns, när allt kommer omkring





tacksamheten finns i vårt dna, hur främmande den för er än kan verka


men vår inneboende längtan efter jämlikhet, frihet och broderskap är på tok för stark


för att i stolta betongdammet likt hoppets löfte blott drunkna


i en pinsam flod, i er egen förträffliga sol tillåtas torka ut


omfamnad av omgivningens blåa och fördomsfulla hav





ge oss stövlar, order och batonger för vår otacksamma olydnad!


ty träldom i frihetens namn ska trots allt accepteras, det har ni gjort klart


men vår okuvliga vrede kommer att i den ordlösa elden brinna


tills illusionen om tystnaden är fullständigt krossad i sitt skimrande glas


och våra möjligheters strand värmd av vår egen framtids sol är






Fri vers (Fri form) av John Feyco
Läst 396 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-21 16:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sannerligen
2013-05-25

  Lena Själsöga Keijser
har återvänt
återvänder till denna bild
hör stenarnas röster

du lyfter fram
manar till
... smygande steg
värnande steg

det
är vackert
2013-05-22

  Nina.H
Magnifik text! En otyst sten..som
manifesterar med bravur!
Många bra tankar... borde få en
plats på regeringens anslagstavla.

2013-05-21
  > Nästa text
< Föregående

John Feyco
John Feyco