Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sidospår




vandra bredvid mina spår, låt oss skapa en promenad


en sen gång av två utan följe, bara för denna natt


vi kan andas i takt med regnet som fäller sitt förakt, hänsynslöst

rakt ner på våra pannben, kindben, näsa, hakspets


tungmjuka droppar från mörka skyn de rensar, stämmer det?


det är vad myten har sagt, alla dessa sökare utan namn


staden är vemodig om natten, det har den alltid varit, aningen mer just inatt


i det bländade mörkret rör sig kommentarer


anletslösa fuktiga viskningar vandrar, alla snabbare än vårt nästa fotsteg, och den därpå


hoppar smittsamt från skål till skål, skandalöst, över alla dessa pölar


för att krossa aningslösa snäckor av finaste kristall


allt inför våta ögon som speglande klär den våta natten i sin oslagbara gnistrande charm


just denna natt går ingen säker, var så säker!


natten är sin egen drottning



låt oss bara rinna med i syndafloden, vi är ändå del av dess tysta hemlighet


ja den fria viljan var en lögn


låt din mjuka vandring sprida en levande människas tystnad i den blödande asfalten


ty, endast mina skor är vittnen till denna tigande promenad










Fri vers (Fri form) av John Feyco
Läst 371 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-04-09 23:42



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
bilder stiger fram
ser skor snöras upp
ser den vackra tystnaden

den vilken talar skönhet

berörs
samt ser
öppnande
2013-04-10

    ej medlem längre
Fabulös- mållös. Nästan
2013-04-09
  > Nästa text
< Föregående

John Feyco
John Feyco