Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är HANS ord – nu väntar jag på "dina"…


Svarta epistlar - nr 1

BÖRJAN PÅ SLUTET


Det finns inget bakom
där vi stretar långsamt fram
Vi når heller aldrig målet
då jorden verkar skymd av damm

För varje steg vi varsamt tar
lämnar vi dagar av räder
Men i skyn mot solen svävar
min kropp så lik en fjäder

Bakom oss – den glömda avgrunden

Där finns bara du och jag
utöver träden och bergen
Vi betraktar stilla en målning
försöker besätta färgen

Där finns ingen olåst dörr
Nej, inget insläpp alls
Något döljer sig från förr
Omöjligt möte bifalls!

För att omfatta - nå eller förstå

Vi ligger på havets botten
Ensammare än ensamheten
Tystare än tystnaden
Där sonar vi ljudlöst brotten
medan våra ”mysteriska” röster
flyter i dimman

Detta är början på slutet
Vår vandring i evighet

Där vi söker totalitet
















Fri vers av Carola Jeryd
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-22 01:22



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Paradoxen med att söka perfektion är förstås att ingen skulle orka leva i en sådan värld, så då återstår acceptans av den värld som trots allt är, fragmentiserad och ofullbordad.
2011-12-15

  jörgen g
Får mig att tänka på ett väntrum... inte en slutstation. Gillar mystiken och den täta stämning som jag upplever.
2011-08-08

  sangel
Vemodigt och ödesmättat. Samma bitterljuva känsla som i Psaltaren 139 men den är mer hoppfull
2011-06-22

  Knickedick
Känns mer som en bubbla en ett slut. Att sträva framåt utan att komma fram och att inte ha tillgång till det förgågna
2011-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för