Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I MEDLIDANDE


Svarta epistlar - nr 2

Natten är utan stjärnor
när månen glänser blek
En himmel så dunkel
som det renaste svek
En evighetens tid
i denna grymma värld
Jag känner medlidande
på denna absurda färd

Dagar och nätter utan slut
Skratt och brutna löften
Monotona, tradiga drömmar
i den föråldrade hösten
Människor bär sina vapen
medan jag är befriad från tårar
Jag känner bara medlidande
med dessa absurda dårar

Ändå flyger svalorna
ovetandes högt över marken
Ändå vandrar änglarna
utan ängslan genom parken

Stormen fortsätter och fortsätter
Träden står nu nakna
Jag lyssnar på vindens ylande
hos de ensamma och vakna.
Kulorna som rullar lätt
träffar med brutalitet
Jag känner medlidande
med denna absurda verklighet

Tiden irriterar ömt
den lämnar djupa spår
Och medan den passerar,
säg mig du som rår;

Var finns den sanna verkligheten




Fri vers av Carola Jeryd
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-22 22:51



Bookmark and Share


  jörgen g
En sökares frågor är min spontana reaktion på din mycket tankeväckande dikt. Ställer sig angeläget ifrågasättande.
2011-08-08

  Let it go VIP
Tungt, sorgligt, bedrövligt och det fortsätter bara utför ... men välskrivet. Den Sanna verkligheten är att mörkret är någon som bara finns på insidan. Utanför är det ljust och vackert. Det gäller bara att lyfta blicken och våga släppa in :-)
2011-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för