Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
låt barnet få dikta... (Adrian 9 år) du kan höra musiken vi får orden dit vi vill ändå...


Råda, rida, ridå

som ett mantra i bistra natten
fyller saknaden brutal
från eld, jord, luft och vatten
kan du förnimma ett skval

råda, rida, ridå
så enkelt att förstå

rustad som en ängel på färd
genom oceaner av liv
dörren öppnas till en ny värld
med ett fantastiskt driv

råda,rida, ridå
är du av de få

hjärtslag som fyller tomrum
saknad som ingen kan se
kvark till oändliga Universum
i väntan på att kunna lé

råda,rida, ridå
stanna här, eller gå

funnen bortom all balans
dragen genom världar på knän
att få veta att du faktiskt fanns
sprutande ur livets fontän

råda, rida, ridå
du är en av de få

det är förunnat ett få att se
några enstaka att förmå
du kan ta eller ge
med eget, råda, rida, ridå




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 277 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-06-24 09:02



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Annorlunda bidrag denna gång, men, ändå, man känner igen Dig, du ÄR oförliknelig ! Mycket elegant och pulserande !
2011-06-27

  Elaine.S VIP
En dikt med liv i...för livslusten och för hoppet och för glädjen

"råda, rida, ridå
så enkelt att förstå"

Javisst är det enkelt att förstå så varför gör vi allt så mycket svårare än så.
2011-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé