Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats Blomma

I hjärtat en blomma står

Har ingen färg

Av paletten att välja ur finns regnbågen

Av himlen den blomman gavs

Med stjälk o blad

Den har fått namnet Törnros

Rosens törnar till livet av smärta o sorg

Hjärtat;

Varför gav du den blomman,

Rosen åt mig?

Himlen;

Blodet i ditt hjärta färgar blomman,

Rosen röd




Fri vers av Mona Drugge
Läst 341 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-25 03:52



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
törnrosen
följer mig ofta i bildspråks levandeljus
den gavs taggar till skydd för sitt vackra hjärta

...jag vet attdet finns en saga en fabel om törnrosen rosens taggar, harsökt den men ej funnit den...kanske önskar den oss att se hjärtats bilder

du berör
skriver
skönhet
2011-07-07

  Maj-Lis VIP
Vackert...tycker om den
2011-07-03

  Sonja Sidorow Lapington
med poetisk ådra smäktande vackert
2011-06-30

  aol
vacker poesi gillas verkligen,
2011-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Mona Drugge
Mona Drugge