Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Passar bäst med minnen, andnöd och http://open.spotify.com/track/6UjVxLfnT2Zszu64QNu4wa i bakgrunden.


Nederlaget

Det var så länge sedan nu,
men det kommer över mig.
Det där nederlaget.
Det som bränner, svider.
Det som brände mig totalt,
det som sved som mina egna svek.

Trycker händerna mot ansiktet,
som om det går att trycka bort känslan
av att vilja kräkas känslor.

För det var ingenting egentligen,
en liten bagatell,
som fortfarande svider dödligt ibland.

Trycker hårdare,
för det svider bakom ögonlocken nu.
För jag blir tjock i halsen,
känner en tung sten över bröstet.

Skakar på mig. Tänker på något annat. Det släpper.

Det var så länge sedan nu,
men ibland, sådär bara någon gång,
kommer allting tillbaka:
Allt som var du.




Fri vers av Känslovarm
Läst 362 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-26 17:15



Bookmark and Share


  Alexander Ericson
Vemodet nästan skär i mig, otroligt vackert!
2018-11-09

    Alsander
Tack för ännu en vacker dikt!
2011-07-26

  Ninananonia VIP
:I Berörande... :I

Visst berör det fortfarande...svider och berör...
det där sveket som någon gjorde...
men om man vågar känna känslan och smärtan ..
så släpper det lite... för var gång man känner efter...
och tillslut känns det nästan inte alls...
2011-06-26

  M M Mannheim VIP
En känslosam dikt med en klurig vändning på slutet.
2011-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Känslovarm
Känslovarm