Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bor i ett kallt Italien, här kommer längtan efter den svenska julen.


Jag vill bryta snö med mina fötter

Jag vill att snön ska yra runt mig när jag dansar
i en skog som badar i vintersol.

Vill känna
den där
smaken.

Den där smaken av den perfekta glöggen,
ni vet.

Inte för söt. Välkomnande värmande.
Nötter och russinen som blir för blaskiga i slutet.

Vill trängas på julmarknader,
dra fingrarna genom fårskinnsplädar.
Höra tjattret, känna julklappsstressen,
känna tacksamheten för att alla dessa människor
har någon att köpa julklappar till.

Vill visa min medelhavskärlek lussekatter,
vill försöka förklara att de inte alls har med katter att göra.
(och att jag inte vet varför det heter så)
Vill ta långa skogspromenader och komma in kall,
men med rosor på kinderna.

Vill se en mörkröd stuga med valfria jäkla knutar.
Med en krans på dörren.
Jag behöver inte gå in.
Jag behöver bara se den.

Jag vill bli kladdig om händerna av apelsin, trycka in de där kryddnejlikorna och dra in doften och låta den göra krussiduller i näsan.

Du är så ruskigt välkommen, kära jul.





Fri vers av Känslovarm
Läst 366 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-20 20:31



Bookmark and Share


    Alsander
Jag tror den där resan gjorde dig gott! Den här texten vibrerar ju av skrivarlust! Inspirerande! =)
2011-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Känslovarm
Känslovarm