Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fundamentalt


Epidural

asfalten luktar skuld
ett bottenfäste övergött med slam
några klockor har aldrig stannat
trots löften om kontrollerade tidscykler

jorden är blott smuts
rinner nedför kala sluttningar
beblandas med dova ljud
bortom kyssar och örfilar

möten under epidural
blicken tom och berusande
är fatet som serverar skalp

gatan, är din, min, allas
ändå dominerar bara tro
och vetskapen begår självmord under klarblåa motiv

fruktan är simpelt
livet saknar
och vattnet fortsätter porla
genom torra sinnen

rörelsen är inte min
bara ljudet av fångenskap
när eldar lyser upp

ytterst är nära
medan begreppets moder söker
fortsättning på sagan
och våra lamslagna multipla försök
drunknar av luftens vibration

i stilla nöd

saknaden blir total
när byggstenarna

inte längre söker höjden

bara varandra




Fri vers (Modernistisk dikt) av Max Poisé
Läst 559 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-06-27 08:04



Bookmark and Share


  Järnkatten
Hmm, när ändamålen helgar medlen upphör mycket...
2011-06-28

  Mats Henricson
Med sedvanlig brutalitet mixad med elegans serverar Du oss, oförtrutet, verbala mästerverk, ett bildspråk som överträffar det mesta , som det "tolkningsfreak" jag är så kan jag ju inte låta bli att värdera dessa exotiska rader :Tycker mig spåra en form av samhällskritik (Du vet ju att jag , också, är ett "samhällskritikfreak" , bland många andra "freakepitet" , som jag, förmodligen, förtjänar..) mellan Dina rader (rätta mig om jag har fel..) . Bokmärkning självklar !
2011-06-27

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Utsökt. =) Älskar i synnerhet slutet.

"saknaden blir total
när byggstenarna

inte längre söker höjden

bara varandra"


Guldstjärna. =)
2011-06-27

  aol
verkligen du har ett eget utstickande sråk
som verkligen gör intryck
2011-06-27

  Emme VIP
Vilken härlig känsla du
förmedlar här och vilken
fin avslutning..
2011-06-27

  TT
...underbart flytande språk...så väl skrivet och med så mycket glöd och känsla...med en genial avslutning...gillar!!!
2011-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé