Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Se ditt liv, världen och din omgivning från ett annat perspektiv än ditt... Där börjar den riktiga resan!


Frigör ynnest sinnet

Världar ska kollapsa,
syret ska upphöra med sin samexistens,
sen ska det födas,
den vy som bringar fred på den komplicerade konflikten

inte förrän du öppnar
och bjuder in

vi kanske ser samma horisont,
blir brunbränd av samma sol
sen stannar våra gemensamma verkligheter

kunskap kan läras in,
liksom auktoritet och pondus
men aldrig objektivitet och vidvinkelseende

våra små 8 millimeters filmer som startar och bringar sanning baserat på oändliga tolkningar är mänsklighetens förbannade död

vi vet aldrig mer än det vi ser
och bakom lykta dörrar skapar fantasin den brutala verklighetsbilden
och indicier är moder till framstående kreativitism

är du din egen?
för ensamheten är bara en illussion som skrattar,
den rädslan bär alla på sina axlar

förvåning är när fienden
plötsligt pratar ditt språk
unnar sig dina sorger
och finner lösning från din vy

där!

börjar den riktiga resan.




Prosa av Max Poisé
Läst 290 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-27 21:16



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa du fångar en intressant tråd här. Frågan är om vissa har mer förmåga att se i vidvinkel än andra? Kanske föds vi med olika förutsättningar? Men om viljan finns att öppna ögonen så kommer man en bit.
2011-06-28

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Väldigt bra. =) Du vet att hantera orden. =)
2011-06-28

  Järnkatten
Stor sanning i detta, det är mycket vi inte ser och inser som betyder något för någon annan..när väl den insikten har har landat..först då kan vi förstå...
2011-06-28

  sangel
Så sant. Och den största fienden är ofta vi själva, mot oss själva. Och ändå det stora hoppet att finna sig själv. Som Dag Hammarskjöld sa: Den längsta resan, är resan inåt.
2011-06-27

  Emme VIP
Många bra och intressanta tankar
här och väl formulerat som alltid!
2011-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé