Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vid pennan : lilla systern, Björkla Björnbärsbäck




35:e juni ur Familjen Björnbärsbäcks Bärplockarbok

 



freedag 35:e juuni



Bjässe namn sånt sjåå
hela vår fammilj fikk
för bara nåra smulltron bortta

var ju jag som tog domm
knaptt änns ett strå
å ingen som stjälde

skullä ju bjuda till domm som landatt
bortti gläntan igår
me sin orgelmaschin

men när jag komm dit ijen
då var bara trädstolarna kvar
och mussiken av Anna Järrvinän

jag fick gjömma bären bakomm
en blomma å be hummlona
att inte smaka domm ännu

sååg senn denn pojjken
som spelatt så sällsammt på orgeln
nu vid grindden som jag skullä ta hemmåt

så jag peekade mot smulltronen och förssvann
hissnannde över obekannta bäkkar
få vi see imorrn vämm som har hittatt vad








 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 308 gånger
Publicerad 2011-07-01 19:40



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Så du, jag bara njuter att läsa dig!
Ha en trevlig fredags afton!
ML
2011-07-01
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP