Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
julen är långt ifrån något bra för alla, ibland glömmer jag/vi det


God jul för fan

På stationen
i hörnet där ingen ser
ligger någon med hål i skon,
har ingen att hålla om

I ett rött tegelhus
bränns julskinkan i ugnen
han frågade aldrig Greta om gradtalet
snart tjuter brandvarnaren

En ung fru
flyr blödande lägenheten,
från en man med kniv
han som lovade bättra sig

Någonstans vid en bro
tänker en pojke sina sista tankar

God Jul




Fri vers av vilsen
Läst 1047 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-01 16:49



Bookmark and Share


  Pausi
Bra skrivet! Väcker ärliga tankar om verkligheten, påminner mig lite om John Lennons jullåt, som hela världen tycks ha missuppfattat. För att de ser inte det du ser, och det du skriver om.

Bra ämne, bra text!

Applåder/ Pausi
2007-10-17

  josefina
Bra bra bra starkt skrivet!
2006-12-12

    pladask
god jul själv!
2006-12-01

  Stefan Ek
alldeles vackert i dess misär...
2006-01-26

    ej medlem längre
Usch ja, den deppigaste och mörkaste delen av samhället...
Du har glömt ett r i brandvarnaren bara...
2006-01-05

  oprivat
otroligt bra älskling! tycker om dig megamycket, också denna dikt=)!
2006-01-01

    jäntan
Bra skrivet och tänkvärt, men ack så sorgligt och svart...
2006-01-01

    livräddaren
riktigtriktigt bra!!!!!den får en att tänka,sjukt bra jobbat!dina ord berör på djupet!
2006-01-01
  > Nästa text
< Föregående

vilsen