Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag vet att det kommer bli såhär. antar att vissa människor är gjorda för att vara ensamma, hur ska folk annars uppskatta att vara två ?


må citronfjärilarna i magen aldrig dö

jag tycker om sättet du beskyddar
världen på
älskar dåliga undanflykter
för att få dela din värme
ditt klyschiga léende som smittar som herpes
och gör att det kittlas
någonstans bakom höger öra
och kommer du någon gång så nära
att jag kan dra pannan mot din nästopp
känna din inandning i nacken
ska jag aldrig släppa dig

varenda gång jag hickar
vill jag att det ska vara du
som sitter ensam någonstans
och fantiserar om mig
men alltid är det mormor
som undrar om hon är glömd
och snart ringer du
för att tala om att du inte längre
är lika ensam som jag

jag vågar inte ens gråta
för allt var en illusion
eller en dröm
eller en flykt
och jag tyckte mer om livet
innan sanningen kom fram




Fri vers av vilsen
Läst 956 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-14 16:35



Bookmark and Share


  Pausi
Underbart. Känner igen mig, och den där tunga känslan när ensamheten inte längre blir ömsesidig. Kanonbra skrivet!
Applåd/ Pausi
2007-10-11

  Nilla E
Visst är det så här. Absolut. Varje ord.
Det där med hickandet.. Haha, så klockrent. Och jag skrattade mitt i allt det otroligt jobbiga. Och jag känner med dig. Jag vet.

Mycket bra. Den förtjänar en femma!
2006-09-17

    entillsomdu
bra! jag gillade den. ärlig och liksom du gav verkligen en bild av vad man kan känna. jag gilla den. jag kan verkligen känna
2006-08-27

    ~musik~
Underbar!
Saknar dig!
2006-08-18

    livräddaren
helt galet bra!!!!bästa på länge!
2006-08-17

    ej medlem längre
Bra! Favoritrader i denna är:

och kommer du någon gång så nära
att jag kan dra pannan mot din nästopp
känna din inandning i nacken
ska jag aldrig släppa dig
- vilken öm bild!
&:

men alltid är det mormor
som undrar om hon är glömd
- lite småhumor mitt i allt, kul!
2006-08-16

    mellanmål
Underbart! Rätt och slätt.
2006-08-14

  loren
väldigt fint och eget berättande
2006-08-14

    ej medlem längre
Naket berörande och vackert formulerat.
2006-08-14
  > Nästa text
< Föregående

vilsen