Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Listerine och Salvequick

Ibland väntar aldrig, inte regnet heller. 

Så jag kan lika gärna leka ; Inte nudda golvet och
låtsas att jag är kär och lite attraktiv,
vifta med tårna över soffans armstöd 
dutta parfym i halsgropen och
inte släppa telefonen med blicken.

Vad är plikten annat än tunga pustar av dålig andedräkt.

Jag har blivit en självspricka, som glömt mig.


Min dammsugare har dompterat mig, tvingat mig vilse - med sitt ylande genom rummen, att köra slalom mellan Mariamoppar och mirakeltrasor.
I morse viskade jag ett kommando genom en springa i städskrubbsdörren; Stanna!

Åtminstonde Hugin, har inte sagt ett knyst på länge.

Det måste vara en oändlighet sedan. Rakade benen under tiden.

Nu är det slut på plåster och
på första hjälpen med.

 




Prosa av Carola Zettergren
Läst 331 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-07-04 15:33



Bookmark and Share


    Yarissa
Bra beskrivet
2011-09-14

  stenen/ Yv Ericsson
jag läser den igen. och älskar den! vart är du Carola? kram kram
2011-08-19

  Anna*
Härlig text som gav mig dagens leende! Applåder
2011-07-18

  stenen/ Yv Ericsson
suverän text. hela du med eller utan plåster och salveqvick. var är du btw?
2011-07-18

  Anita Hanssen
Suveränt! Lönar sig att läsa dig, hurdant man själv än mår i skrivande-mått mätt.
2011-07-07

  ~alruna~
uppfriskande med en väldigt realistisk syn
på ett ibland allt annat än poetiskt liv:) vi är många som viskar till dammsugare i städskrubb....
2011-07-04

    ej medlem längre
gillar denna din text - applåder
2011-07-04

  Rosen VIP
vardagens jämna plågor(eller ojämna med för den delen)
som genom penetrering ständigt måste renas, såren de ska inbäddas i snygga fodral och allt runtomkring ska hålla en sjyst fasad...
som vanligt skriver du bra och tänkvärt
2011-07-04

  Yrre VIP
Spännande, sårbar. Känner med i texten.
2011-07-04

    Melona
Åh, blev nog lite kär i den här. Puss på såren.
2011-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren