Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till en flicka

aura av spegelblanka bilder
kristalliserad förnimmelse och berusande
där skuggor kunde måla
de färger som saknades

att avguda är bortom

skört av tråd som spelade ballader
som fruktan skördade offer
så lent att daggen aldrig kunde fästa
och där på din hud fastande min smekning
som det trasiga aldrig rådde på

är inte någon messias,
bara en skugga av en profet som
vaknade dagen då jag mötte

jag är inte dina drömmar,
bara en skev världsbild ifrån som
lät omgivningen döma utifrån blickar

att avguda är bortom

visa att mina vackra ord kan förändra,
att vapnen kan begravas
och saknade bli uppfylld när misären
inte längre kan avgöras av våra handlingar,

visa att våra konsekvenser kan bygga en ny värld
och du blir min skyddande ängel förbi
rädslan och förbi trolöshetens destruktion

för jag vet att du kan förändra,
ser redan hur ljuset skimrar

du har visat att jag kan,
att jag finns
och hur ovärderlig min existens är

förbi tacksamhet
och passerad skyldighet

att avguda är bortom




Prosa av Max Poisé
Läst 363 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-07-08 12:46



Bookmark and Share


  sangel
Underbart vacker och så starkt du förmedlar hopp om att läka och kraften i kärleken. Göra trasigt till helt. Som en vacker solnedgång där löftet om den nya dagen redan finns när skuggorna bryts djupare och djupare. Och däri ligger vetskapen om att gryningen ger allt nya färger och ett nytt hopp. Fint
2011-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé