Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
årsringen


DET OUNDVIKLIGA

^^
^^^

Granarna sträcker
sina armar ut
för att fånga
vinden

en doft av sol
mellan molnen,
melankoliskt grå

en dovare ton
över vattnen

Ja, oundvikligt
har jordens bana
vänt mot höstsidan,


hela sommaren
genom ljustgröna löv
mognande fält
och augustistjärnor


Linjen
är tydlig

genom dimma hörs
sorgsna mistlurar
över havsvågen
vatten och sand
kallnar
i en strängare ton,


oundvikligt

ja, nu måste vi
följa årsringen,
genom långa tiders
mörker och kyla


till ljus igen




Fri vers (Fri form) av poetryGirl
Läst 533 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-07-06 10:02



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Väldigt fint skrivet
2011-07-31

  Arja Söderfeldt
Samma iakttagelser har jag gjort. Ännu sommarhungrig. Fin text!
2011-07-31

  Bibbi VIP
Tänkvärd och mycket vacker.
2011-07-15

  Järnkatten
Än har vi mycket ljus och värme framför oss och sedan väntar kanske den vackraste av årstider, färgprakten i brytningstiden är enorm :),
en mycket vacker text har du skrivit :)...
2011-07-10

    ej medlem längre
Stringens här
tråden är tydlig
att följa

i
mellan rader
viskar
en nordens
melankoli

men också
midsommarens
ljusfest
i viskan
2011-07-10

  Lena Själsöga Keijser
så vackert skriver du
vandringen
årsringar
cirkelns skönhet

ljusets instigande i bröstet till
förinnerligande ljus

tack
2011-07-07

  anits VIP
En underbar dikt, då målar dina ord
så till en vacker tavla för mig som läser
2011-07-06

  Mats Henricson
Ännu ett verbalt konstverk från Dig, Du målar , nästan lite "Zornskt" , upp en riktigt vacker bild av vårt kära land ...
2011-07-06

  Heavenisaplacenearby
Du skriver likt en gudinna
2011-07-06

  poetryGirl
http://youtu.be/fhOP9vVLdtc

jag läser en dikt

2011-07-06
  > Nästa text
< Föregående

poetryGirl
poetryGirl