Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ord till Nova I


Kom ihåg att älska innan du dör

Jag har inget viktigare att ge dig,
så lyssna till mina ord min flicka.
Allt vi har är bara lånat,
och livet det brinner likt en tändsticka.

Du ska leva och lära av dina fel,
på annat sätt kan man inte växa.
Men detta skriver jag till dig,
så du är förberedd på livet -
och dess läxa.

Lär känna vad du vill och vem du är,
innan du lär känna en man.
Men sätt aldrig karriären före -
den kärleken som är sann.

Vänner är viktiga att ha,
men vet att de kommer och går.
Vi har alla våra laster att dra,
så döm inte en människa för hårt.

Tiden vi får är dyrbar,
så använd den väl.
Ta ditt liv på allvar,
men var inte allvarlig -
i din själ.

Le och möt människan glatt,
det är en underlig kraft den har -
människans skratt.

Skönhet är inget som varar,
så luta dig inte tillbaka på den.
Du ska känna lyckans dagar,
utan bekräftelse från män.

Men trots att du inte kommit än,
du varken ser eller hör,
kom ihåg dessa ord min vän:
att älska innan du dör.




Fri vers av Nova.H.A
Läst 251 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-08 15:39



Bookmark and Share


  queenia
.. som en underbart gott vin, att avnjuta är dina visdomsord så här arla timme,

tack för färdorden du ger, åt ung som gammal - för alla att ta åt sig...

tack! <3
2011-07-19

  Minkki VIP
jättefin - så tänkvärda ord! Jag kommer att tänka på Bengt Ahlfors och hans 'Har du visor, min vän, sjung dem nu'... du sjunger skönt!
2011-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Nova.H.A
Nova.H.A