Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stål

ord, ord, bara ord

runda bord i perfekt symmetri

runda ord, runt runda bord

spända ord, smala ord, stora ord

 

spänningen drar oss isär

lämnar världen utanför grå

i ett dis, en möjlig kris

vi fyller våra glas med vatten och is

 

utanför fåglarna drar förbi

fria, som barn på en sommaräng

sommartid i blått och grönt

vindarna kommer och går

vi sitter fast i formuleringar

 

oron, knutar här inne

en gordisk knut

men det finns ingen Alexander här

oväntade lösningar ingen tål

vi sitter ju mellan väggar av stål                  

 

ingen vill lösa någonting

vi bara fortsätter för fortsättningens skull

 

svetten torkar snabbt

i ett luftkonditionerat utrymme

mellan väggar av stål

inget och ingen kan nå oss här

 

vindarna kommer och går

våren blev sommar

hösten blev vinterlång

vintern, arktiskt blå

i obefintligt ljus sitter vi kvar

 

mineralvatten igen

samma sak igen

ingen klagar

det går bra nu som förut,

bara ord som byter ägare

ett evigt kretslopp

i ett rum gjort av stål

 

vi kommer inte ut… 




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 343 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-11 10:53



Bookmark and Share


  Anna*
Du skriver med ett flyt som låter oss läsare hänga med och se den tråkiga onda cirkeln på en armlängds avstånd och se meningslösheten i att snacka runda ord vid runda bord. Applåder
2011-07-13

    ej medlem längre
fin lek med ord och som passerar revy - elegant
2011-07-12

    Ida Tisteltunga
Jag älskar den här! Orden liksom rullar framför ögonen och passar ihop jättebra utan att det blir krystat.
Känslan i dikten gör en inte precis glad. Jag tycker den pekar lite på vad människor säger att vi borde göra, men att det aldrig händer något. Vi och de bara fortsätter för att det är fult att inte försöka göra något.
Mycket läsvärd.
2011-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg