Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utsikt från ett tak


Vi var katterna som sprang på heta plåtak
utan att vara varken särskilt kattlika eller smidiga,
förutom i konsten att tråckla brokadtrådar
med långa stygn i gamla rockar
där malkulor rullande ur fickorna,
och att med smygsömn
sy in ord i fållar
för att linda in dina dolda sanningar
i små diskreta paket

vi var ordens sushimästare
placerade på höga pedestaler
konstbelysta
.

kattlikt smygande
med kronisk andnöd
och returbiljetten dubbelvikt i dörren

men du,
vi missade att fästa trådarna
och du
.

du glömde en del kvar av den avbrutna nålen
innan du reste med sista tåget


men om
du hade gett dig tid
och titta i badrumsskåpet
hade du
sett att även jag
ägde en pincett.












Fri vers av _Mian_
Läst 374 gånger
Publicerad 2006-01-02 23:09



Bookmark and Share


  noname_realmind
"...att med smygsömn sy in ord i fållar" och "vi var ordens suchimästare..." Här finns mycket gömt i mellan de välskräddade raderna ((:
Ditt diktspråk är spännande att ta del av. Ger alltid nya fräscha bilder att smaka på. Slutkläm med dubbel knorr.
2006-01-05

  Christer VIP
Snygga formuleringar...fastna mest för "vi var ordens sushimästare" men mycket annat också....bravissimo!!
2006-01-03

  Queen_of_Rain
Wow, jag avundas ditt ordförråd!! hela dikten är fylld av känslan att varje ord är valt på guldvåg. Otroligt bildspråk och rytm!
2006-01-02
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_