Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En helt underbar medelstor amerikansk röd sångfågel som jag aldrig mött tidigare.


Piranga rubra i Arkansas

Jag blev så förälskad i fågeln att jag gick ut varje morgon under min vistelse i Arkansas för att beskåda det lilla underverket

som besökte mig med sina melodiska enheter som upprepades i en ständig ström och satte min fantasi i rörelse

Sen på fåglarna

under himmelen!

De så icke

skörda icke

insamla icke i lador,

men vår himmelske Fader

föder dem.

Ären icke I

mycket mer än de?

Inspiration från Matteus.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 590 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-07-18 19:08



Bookmark and Share


  M.A.J.R
jag föredrar att vara en örn och flyger fritt ^^
men hur underbar var inte denna text
för mig är den super
och jag B.M denna
2011-07-20

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Oj såå fin.. Både texten och fågeln..
Helt underbara...

Kommer att tänka på en strof i Pugh Rogefeldts låt från hans Grymlings tid/ Den finns med på albumet "Mitt bästa för dig" låten heter:

"Ett hjärta av guld"

"Det går människor i tystnad

Med ett hjärta av guld

Som aldrig räknar och sysslar

Med avans eller skuld



Dom vaknar och öppnar sitt fönster mot gården

Och släpper in ljus i sin vrå

Dom vill höra när gräset det växer om våren

Och lära sig fåglarnas språk"


Dit hör Du Bibbi...

kram och applåder + Bo-märke

kb
2011-07-20

  mare VIP
Så vacker, ibland skulle jag vilja vara en fågel, och bara flyga iväg ;)
2011-07-19

    ej medlem längre
Tänk om vi människor också vågade lita på att det ordnar sig!

Skaparen måste ha varit på gott humör när den färgstarka sångfågeln kom till! :-)
2011-07-19

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Åjo. Nog kan fåglar både flytta på frön, så och gödsla,
när de inte är upptagna med att upprätthålla insektsbalansen, eller helt enkelt sjunga...
2011-07-18

  walborg
Otroligt vacker fågel!
2011-07-18

  Eva Helene VIP
En ny bekantskap - vilken skönhet!
2011-07-18

  Eva Langrath VIP
Tack för fin fågel och fin text.
2011-07-18

    ej medlem längre
Tack för en fin fågel och välkänd text.
2011-07-18

    ej medlem längre
Det är inte samma fågel men påminner lite om kardinalfågeln som finns bl.a. i Alabama!
2011-07-18

  anits VIP
En sådan vacker vacker fågel
vilken skönhet, den har jag aldrig
hört talas om, tack för att jag fick
se den
2011-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP