Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Teide

 

älskade, ser du färgerna

hur de skimrar i ringlande strömmar längs vulkanens sida

 

blottar mineralers natur,

tecknar oasen inom oss och ger formationerna egna nyanser

 

toppen reser sin kam i oavbruten solrök

yppar sitt budskap med säregen värma

återger höjdpunkten i vår färd

 

imorgon är dess konturer ett minne

och vi ser inte längre detaljerna för helheten

 

men bland dessa stråk

tronar vår upplevelse

- större än bilder i böcker

 och foton i pärmar

 

annorstädes

i en annan tid

kommer vi tillbaka

 

 

© Birgitta Wäppling, 30 juli 2011

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-06 16:42



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Rent ljuvligt. Jag älskar vart ord, och var bild. Grattis till gåvan. Du och Lagerholmar'n kan det här. Ren lyrisk magi i sin sinnlighet. Yahoo!
2011-08-09

  Michaela Dutius
...i en annan tid kommer vi tillbaka...ord som ger hopp och lyfter blicken
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP