Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ska berätta ...

 

ja, jag ska berätta allt.

om det som förtärde;
om isens tyngd mot bröstet,
hur det bröts upp mot våren.

jag ska berätta:
om när löven rasade ner mot marken,

hur månen föll i nedan,
om det vita strecket på ytan;
de svarta stammar som tysta såg på,

en matt spegelbild,
över sjöns kalla djup,
om hur jag sedan sjönk mot bottnen,

om modet;

nå, vi kan kalla det så,
när rädslan hade drunknat med gryningen,

därefter skulle jag berätta:
hur jag uthärdade och vände uppåt,

hur jag vadade genom förfallet, kanske var det kristallklart då,

ja,

mitt tal som skulle ringla sig,
via utloppet, under bron,

förbi de hängande björkarna, kanske mot havet,

men berättelsen går runt i varv,
eller kanske är det jag som svävar runt orden,

upprepningar, cirkulerande blod,

min skuld, din ö.

om det som förtärde;
isens tyngd mot bröstet,
hur det bröts upp mot våren.

jag ska berätta,
men det kommer aldrig mer än viskningar,

som ett sus över vattnet;

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Peter Matsa
Läst 785 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2011-07-29 11:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det här är så fantastiskt vackert. Vemodigt. Tycker mycket om den här!
2011-09-19

    ej medlem längre
BRA!
2011-07-30

  Arja Söderfeldt
Fint!
2011-07-29

  Lindalou
Tar man sig bara igenom dalarna i livet så kommer topparna snart men man bär det svåra med sig, en upplevelse eller lärdom rikare. Det är vad texten säger mig.
2011-07-29

    ADI Nehlin
vackert vemod..
2011-07-29

  Yrre VIP
Berör, lite sorgsligt som om mötet var svårt men att viljan finns.
2011-07-29

    ej medlem längre
jaha. då får jag väl försöka lyssna ordentlrigt då:-)''finskrivet i sann matsaanda!
2011-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Matsa
Peter Matsa