Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en liten minut


Är trött på allas krav,
Är trött på att vara bra,
en trött kaptenen på ett öppet hav
är trött på att vara rätt, idag.


-Vi behöver din hjälp nu,
du kan fixa allt, för du är du

Du, kom hit! det är kris, kom nu,
vi har problem, vi är för få, det kommer inte att gå

Du är bra,
den vi söker
Du är den vi vill ha,

Ständiga krav, förväntningar, tjat och kiv
vill ha mig, vill ha min själ, vill ha min kropp,
vill ha min tid, mitt liv

Jag känner mig trött,
jag ger snart upp,

Finns det någon som ser mig?
Eller syns bara bilden av mig?

Skulle vara underbart att få säga i en kort sekund
Kan du hjälpa, kanske pyssla om mig, för en liten stund.

Vill bara ligga hos dig i en liten minut
och kravlöst, slappa av och andas ut,
Känna lugn, tystnad, närhet och ro
så att själen min hittar hem till sitt bo




Fri vers av Åsa Graaf
Läst 255 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-03 01:33



Bookmark and Share


  Han i Hörnet
Känner igen detta...alltför väl
2011-10-07

  Mats Henricson
Så sant ! Som ensamstående tvåbarnspappa är det alltför bekant !
2011-08-03

    xxDuvanxx
Väldigt träffande text. känner igen mig jättemycket i den.
2011-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Graaf