Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tempel

gyllene tempel längs floderna
heliga män tvättar bort all smuts
kvinnorna låter håret falla

att födas på nytt
gång på gång

att föras bort längs floderna
en gång för alla

nya vägar
du ropar
nya avenyer
jag kallar
nya tider
vi bygger

solen sjunker snabbt
slätten i väster, så röd
bergen i norr, så blåa

solen bäddar in i dagarna
lämnar allt till natten
låter sakerna bero
till morgonen…




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 383 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-05 17:15



Bookmark and Share


  mickech
Vackert!
2011-08-05

    ej medlem längre
mycket bra text
2011-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg