Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att kisa mot solen

 

hon för penseln i snabba drag över pappret

till hösten ska vattnets färger brytas i akvamarin

 

flickan kisar mot solen

och förmår färgblandningen att skapa svart

 

i motljus blir kontrasterna levande;

nu när färgerna vid horisonten tycks dova

och solstrålarna omfamnar huden

avtecknar sig det centrala 

 

när semestern  börjar nå sitt slut

minns hon hans händer

hur de kupades om valvet

rörde sig och stillnade

 

hon betraktar hans anletsdrag när han sover;

reste vi tillsammans i denna värld

över tid till ett nu,

såg hur kropparna tycktes åldras något

fastän sinnet förblev

 

och hon lyfter hans hand

 

här finns inte längre någon domnad glöd

bara skimrande hav som doftar sin närvaro i deras munnar

upprinnelsen till liv som skälver i rummet

 

och morgonens pärlor av dagg

kysser dem vakna

 

© Birgitta Wäppling, 7 augusti 2011

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 576 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-07 09:39



Bookmark and Share


  aol
vemodsfullt skimrar livet förbi i din fina skaldepoesi, verkligen så denna skrift tog tag i mitt inre, fick min horisont att komma närmare,
2011-08-08

    BetweenTheLines
välpenslade och snygga fraser,gillar särskilt

"reste vi tillsammans i denna värld

över tid till ett nu"-lysande
2011-08-08

  Fredrik P. VIP
finfint! här finns
flera strofer som jag
tycker mycket om:
/minns hon hans händer
hur de kupades om valvet
rörde sig och stillnade/
och
/bara skimrande hav
som doftar sin närvaro
i deras munnar/
härlig poesi!
2011-08-08

  Michaela Dutius
En underbar text som andas vemod och glädje i en skimrande blandning
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP