Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rofyllda steg

Det finns ett ljus
som allting övervinner
en låga så stark
för evigt den brinner

I glädje och sorg
det flammar för livet
vid jul och advent
ett ljussken så givet

Det finns en vind
där kärleks lågan bor
den omsluter allting
en famn så stor

Vid havet den blåser
där båtarna går
på blommande ängar
den allt förstår

Det finns en sång
en ton som vill beröra
om kärlek och glädje
som alla vill höra

Den når till alla länder
en melodi så bred
till maktens korridorer
den manar till fred

Det finns ett hopp
som människan vill bära
en omsorg och livskraft
för nära och kära

Det finns en stad
där vi kan bo
dit styr vi stegen
och finner ro




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 328 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-08-10 03:33



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så värmande i mörkertider!
2011-08-12

    ej medlem längre
Underbara, hoppfulla är dina ord!

"Det finns en sång
en ton som vill beröra
om kärlek och glädje
som alla vill höra

Den når till alla länder
en melodi så bred
till maktens korridorer
den manar till fred"

Bokmärker!
2011-08-11

  Zelogath
Denna vackra dikt skänker trygghet och hopp
Och kan nog tolkas på många olika sätt
Alla med den vackra egenskap
Att få oss att slappna av, hoppas
Det du beskriver kan vara
Meningen med livet
Kärlek
Religion
Eller dendär staden eller semesterorten som man alltid längtar tillbaka till och vill leva i tills man lämnar jordelivet
En dikt av kärlek, värme och hopp
Trygghet
Något som alla behöver och kan känna igen sig i
Applåd min vän!
2011-08-11

  mare VIP
Fint diktat
2011-08-11

    Bodil Sandberg
Vilken härligt ljus och hoppfull och vacker dikt - jättehärlig att läsa!
2011-08-11

  aol
verkligen så fin poesi som sänder ro och hopp till alla
2011-08-10

  Ninananonia VIP
Vackra är dessa rofyllda steg :)
2011-08-10

  anits VIP
Mycket fint skrivit din dikt väcker hopp
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO