Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

syrenen har blommat ut för länge sedan


krutbruket provspränger sina produkter
varnar innan med sin signal
åskan spränger utan varning
himlens grå nyanser går från nästan vitt
till nästan svart med inslag av blågrå toner
barnen cyklar runt runt
postlådan tömdes redan en minut efter leverans
regnet bildar draperi från felhängd ränna
grannens balkong dryper av mossa och hundhår
kråkorna huttrar på taken
skakar av sig det våta och skränar en stund
sommaren växlade ansikte
blev svensk och osomrig
jag förlåter den
för det är skönt att kura
läsa oöppnade böcker
sätta upp en tavla
eller två
veta att morgondagen är lika fri
strosa från tv, dator, altan, kök, altan, altan, altan
och käka räckmacka på fiket i lilla gallerian
krutbruket provspränger sina produkter
hundarna darrar under bord och soffor
mina möbler kommer tids nog
under tiden njuter ögat de grå nyanserna
örat tystnaden när bruket stämplat ut
munnen läppjar på livets vatten
den blå cykeln sover i sitt ställ
imorgon ska sadeln få massage
och skogen besök






Fri vers av SpamPippiL VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-10 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP