Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggläger

 

gestalten lyfter sin kitteldal i ändlöst duggregn

 

märker du fröhuset 

hur det snuddar kronan när kapseln öppnas 

och hur skepnaderna gäckar dunklet och viker sig i tandem

 

i en handvändning blandar rymden sina kort

och scenkonstnärerna samlas

 

lyrfåglarna tar plats på parkett,

iakttar spelet och härmar varje ton

 

senare

när given synas vid bordet

fylkas karaktärerna som flockar på estraden

 

hennes fot sätts uttryckligt ner,

skapar sin paus

 

månvarv efteråt

när stråk av ljus faller in mot mittskeppet genom blyinfattade fönster

tycks de fler;

 

månfrukt

känner du smaken,

hur den lämnar sina kärnor att gro vid våra fötter?

 

Ser du händerna som läser

ord

i självvald tystnad?

 

Morgonen därpå

rör sig paraplyerna i takt

endast stenkast därifrån

 

Konturerna är skissade i kol

och de förenas för att möta regnet

 

du liknar nattskärran:

nära, orädd och vaken i natten;

och när du konstfullt lyfter dina vingar

slår vi följe

 

© Birgitta Wäppling, 10 augusti 2011

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-10 22:31



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Åh, sa vackert skaldat, min vän.

Grattis till denna skapelse.
2011-12-01

  Michaela Dutius
Sitter stum efter att ha läst denna vackra text med så underbara metaforer
2011-08-14

    Bodil Sandberg
fantastiskt snyggt Birgitta!
spännande konstfullt och härligt att läsa!
2011-08-11

  aol
verkligen så fin skaldekonst, blev berörd inom, tack,
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP