Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

septral 734




livet på burk

 

 

 

 




lägger livet i burkar

på somliga skriver jag Stad eller Runt

medan andra får stå på varann



brukar uppenbarligen ha fler än jag tror, men är källaren tillräckligt stor?



på några låter jag bli

å skruva åt locket, utifall innehållet vill

avdunsta sig till någon annans liv

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-08-14 19:28



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Och förvara minnen o erfarenheter kan man göra över många livs tid, tror jag. Anden är som en enda burk, reinkarnerad. Problemet är mest att förmå plocka fram hågkomster på nytt... De påverkar en i det tysta, genom alla blivande liv. Medan smaken kanske inte känns så färsk ifall man lyckas öppna nån burk...
2011-08-14

  TrollTörnTrappan VIP
Jotack, kan va bra med lock som man vet var de håller hus. Annars har jag snarast lite för många sorteringar, och behöver måhända mindre sortering, eller närmare bestämt färre inringningar?!

Tar dock det hela mer o mer utifrån, med en nypa salt, fastän mycket är sylt. Och livet på burk blir kanhända nästa stycke i Nannas serie, ifall hon ser till att drömma om det...
2011-08-14

  lodjuret/seglare VIP
Jag såg för några år sedan att man med fördel kunde spika eller skruva fast locket i en planka som sitter under någon sorts tak, kanske under en bjälke, en säng eller liknande. Sedan skruvar man fast burken i det fastsatta locket. Vem vet hur länge man kan förvara hågkomster och spill från ett liv i sådana burkar innan bäst-före-datumet går ut?
2011-08-14

  Nanna X
lycka till med sorteringen!
2011-08-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP