Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
16-08-2011 Tisdag. Påminner mig om tystnaden som omger oss.


Vardagens tystnad

Går till köket,
i tystnaden,
sätter i gång kaffeperkulatorn,
i tystnaden,
grannen spolar i kranen,
i tystnaden.

Radion skvalar inte,
i tystnaden,
TV:n är stängd,
i tystnaden,
Datorn blinkar standby,
i tystnaden.

Jag ler lite
åt mig själv
och vickar med foten,
i tystnaden.

Vardagstystnaden,

där det plötsligt
knäpper till
i huset,

för att återgå

till tystnaden.




Fri vers (Fri form) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-08-17 10:47



Bookmark and Share


  ~alruna~
tystnaden är det mest svåruppnåerliga ljudsensationen
bra skrivet!
2011-08-19

  Malin Ringdahl
Åh tystnad är verkligen ovanligt. Vi behöver den. Små knäpp i gamla hus är trivsamt. Men ensamhetens tystnad kan vara påfrestande, rör som tjuter är en påminnelse om hur ensamma vi är i våra små lyor...
2011-08-19

  stenen/ Yv Ericsson
Den här dikten får en verkligen att känna av närheten till sig själv. Utan att man oroas. Har läst några till dikter av dig. Dom är mycket bra. Om jag inte kommenterat så beror det på minn andliga blockering..
denna spara jag. Tack för bokmärket du, givit mig.
2011-08-19

  Alva Johnsson VIP
Tystnaden kan vara en förbannelse
men också en lättnad.
I tystnaden kan man själv framställa ljud,
men i andras oväsen kan vara svårt att få tyst.
2011-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP